Podzimní prázdninyPodzimní prázdniny

Podzimní prázdniny se blíží, kam vyrazit? Podzim je ideální na cestování. Letní vedra ustupují, s koncem prázdnin začínají klesat ceny ubytování, stravování i vstupenek na atrakce, příroda je krásnější a pokrývá celou paletu barev. Přinášíme vám pár tipů, kam vyrazit.

Mezi nejoblíbenější destinace patří:

  • Krkonošsko – Ideální pro turistiku a podzimní přírodu. Můžete navštívit Sněžku nebo vyrazit na některé z rodinných turistických tras.
  • Český ráj – Nabízí krásné skalní útvary, zříceniny hradů a malebné vesničky. Například hrad Trosky nebo Hrubá Skála.
  • Moravský kras – Prozkoumejte jeskyně a přírodní úkazy. Punkevní jeskyně s plavbou na řece Punkvě je zážitek pro celou rodinu.
  • Křivoklátsko – Oblast plná lesů a hradů. Hrad Křivoklát je skvělým místem na výlet.
  • Praha – V hlavním městě je spousta zajímavých aktivit pro děti, od zoo po interaktivní muzea.
  • Lednicko-valtický areál – Krásné zámky, zahrady a cyklotrasy. Můžete si půjčit kola a projet se po okolí.
  • Jeseníky – Ideální pro milovníky přírody a turistiky. Navštivte Praděd nebo se projděte kolem vodopádů.

Kam vyrazit na podzimní prázdniny? Krkonošsko

Tento horský region je známý svou nádhernou přírodou a malebnými výhledy. Můžete se vydat na výlet na Sněžku, nejvyšší horu ČR, kde na vrcholu najdete rozhlednu a úžasné panoramatické výhledy. V okolí jsou také různé turistické trasy vhodné pro rodiny s dětmi, jako například stezky kolem řeky Elbe nebo do Malé Úpy. Podzimní barvy lesa dělají z Krkonoš kouzelné místo.

Čtěte také: Rodinné akce v Polsku – atrakce pro děti i dospělé

Ideální místo pro podzimní prázdniny: Český ráj

Tato oblast je rájem pro milovníky přírody a historie. Skalní města, jako jsou Prachovské skály, nabízejí úžasné přírodní scenérie a bezpečné turistické stezky. Děti ocení dobrodružství v přírodě a rodiče si užijí pohledy na zříceniny hradů, jako je Trosky či Hrubá Skála. V okolí se nachází také příjemné penziony a restaurace s regionálními specialitami.

Moravský kras

Dalším tipem, kam vyrazit na podzimní prázdniny, je Moravský kras. Tento přírodní park je domovem mnoha jeskyní a zajímavých geologických útvarů. Punkevní jeskyně, známé svými podzemními jezery, nabízejí nezapomenutelnou plavbu na lodičkách. Po prohlídce jeskyní můžete navštívit vyhlídku Macocha, která nabízí dechberoucí pohled do hlubokého propasti. Oblast je také skvělá na cyklistiku a turistiku, s mnoha značenými stezkami.

Křivoklátsko

Tento chráněný kraj je ideální pro rodinné výlety do přírody a objevování historických památek. Hrad Křivoklát, jeden z nejstarších hradů v ČR, nabízí prohlídky s výkladem a často pořádá akce pro děti. Okolní lesy a kopce jsou skvělé pro turistiku a cykloturistiku. Děti si mohou užít dobrodružství v přírodě, zatímco rodiče se pokochají krásami krajiny.

Praha

Naše hlavní město nabízí nekonečné možnosti pro rodinné výlety. Od návštěvy ZOO, která je jednou z nejlepších v Evropě, po interaktivní muzea jako Národní technické muzeum nebo Muzeum Karlova mostu. Děti si mohou užít projížďku lodí po Vltavě nebo se vypravit na Petřín, kde najdou zrcadlové bludiště a rozhlednu. Praha je město plné historie, kultury a zábavy.

Lednicko-valtický areál

Tento rozsáhlý park je zapsaný na seznamu UNESCO a je známý svými nádhernými zámky a zahradami. Zámek Lednice a Valtice jsou oblíbené turistické cíle s bohatou historií a krásnými exteriéry. Rodiny si mohou užít cyklovýlety po malebných stezkách, které spojují různé památky. V okolí se také nachází přírodní rezervace, kde můžete pozorovat ptáky a užívat si klidné procházky.

Podzimní prázdniny v Jeseníkách

Tento horský region je ideální pro aktivní rodiny, které mají rády přírodu a turistiku. Praděd, nejvyšší hora Moravy, nabízí nádherné výhledy a značené stezky pro různé úrovně zdatnosti. Oblast je také známá svými vodopády, jako je vodopád Bílá Opava, který je snadno přístupný a malebný. Jeseníky jsou skvélé pro podzimní výlety, kdy se lesy zbarvují do teplých odstínů.