cestovní pojištěnícestovní pojištění

Chceme vám připomenout, jak důležité je mít dobré cestovní pojištění. Stále se najdou lidé, kteří nevěří, jak výhodná může být pojistka. Pojištění sice nezaručí úspěšnou a bezproblémovou cestu, přesto vám může poskytnout finanční podporu v mnoha nepředvídaných situacích. Proč se tedy vyplatí sjednat si cestovní pojištění?

Zrušení zájezdu

Využití služeb cestovních kanceláří často obnáší nákup zájezdu s dostatečným předstihem. Ceny jsou pak mnohem příznivější, ale bohužel s tím souvisí i větší riziko, že se během těch několika týdnů před odjezdem se stane něco, co vám znemožní cestu. S pojištěním storna zájezdu získáte zpět peníze, které jste použili na zaplacení zájezdu, který se neuskuteční nebo který musíte zrušit. Ale pozor! Doba sjednání takového pojištění je obvykle do několika dnů ode dne, kdy jste zájezd zaplatili (počítá se i datum zaplacení akontace nebo první splátky). Po uplynutí lhůty nebude možné takové pojištění pořídit.

Čtěte také: Tipy, kam vyrazit na podzimní prázdniny

Cestovní pojištění: Nemoc nebo nehoda na dovolené

Nikdo nechce přemýšlet o tom, co se stane, když na dovolené onemocní nebo se mu stane nehoda. Zkušenosti mnoha lidí ukazují, že ani na dovolené nás osud nešetří a k náhlému úrazu dojde opravdu snadno. Navíc si na dovolené v zahraničí často neuvědomujeme, jak vysoké mohou být v dané zemi náklady na zdravotní péči. Při cestách po Evropě by celkové náklady na ošetření měly být minimálně 20 000 EUR, pokud chcete mít jistotu, že pojištění pokryje ošetření a případný transport do zdravotnického zařízení. Součástí dobré politiky by měl být i lékařský transport do země, protože náklady na takový transport jsou obrovské. V současné době je zcela běžné pojištění, které kryje události související s COVID-19 – pojištění pokryje náklady na léčbu ve veřejných nebo soukromých zařízeních.


Zpoždění letu


Špatné povětrnostní podmínky, porucha na letišti, ztracený pas nebo poškozená zavazadla – mnoho faktorů může rozhodnout o tom, zda vaše cesta proběhne podle plánu. Může se stát, že se váš let o mnoho hodin zpozdí, a tak jste nuceni nakoupit potraviny nebo hygienické prostředky. S cestovním pojištěním se nebudete muset obávat dalších nákladů, protože můžeme požádat o vrácení peněz.

Cestovní pojištění na problémy se zavazadly

Umíme udělat vše pro správné zabezpečení kufrů: visací zámky s kódem nebo klíčem, označení stuhou nebo zabalení zavazadel do fólie proti otevření a poškození. Naše úsilí však bude marné, pokud dojde ke ztrátě nebo odcizení zavazadel. Odkoupení celého šatníku, kosmetiky nebo vybavení, které bylo ve ztraceném zavazadle, se může velmi prodražit. S pojištěním zavazadel můžeme zažádat o náhradu, která pokryje náklady spojené s nákupem věcí. Za zmínku však stojí, že pojistitel má právo odmítnout výplatu peněz v případě, že zavazadlo bylo nesprávně uloženo, ponecháno bez dozoru nebo bylo odcizeno z neuzamčeného hotelového pokoje.


Občanskoprávní zodovědnost

Jedním z nejdůležitějších prvků cestovního pojištění je pojištění soukromé odpovědnosti. Takové pojištění lze sjednat k pojištění nemovitosti nebo k cestovnímu pojištění. Ne vždy se totiž stane nehoda u nás, ale může se stát, že vy nebo vaše dítě způsobíte cizímu člověku nehodu nebo škodu na majetku. To platí pro poškození v hotelovém pokoji nebo incidenty na pláži nebo na cyklistické stezce. Pojištění odpovědnosti vám pomůže vyhnout se nepříjemným finančním důsledkům vyplácení odškodnění někomu z vlastní kapsy.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *